Ta hand om sig själv – gör du det?

feb 22, 2022 | Naprapati

Det är självklart mycket viktigt att ta hand om sig själv. Men gör du det? Nu menar vi inte bara att äta, sova, duscha och så vidare. Utan vi menar mer på djupet. Mår din kropp bra?

Att ta hand om sig själv med naprapati

En naprapat hjälper dig att ta hand om din kropp, både vi akuta och icke-akuta besvär i muskler och leder. Genom att gå till en naprapat får du reda på vart problemet sitter och hur du kan hjälpa din kropp att bli fri från det.

Hos Ulleviklinikens naprapat får du hjälp med besvär som uppkommer ifrån muskler och leder

Exempelvis: ischias, tennisarm, nackspärr, huvudvärk, ryggskott osv. Du kan även uppsöka oss för idrottsskador. Vi hjälper både privatpersoner och företag.

Sylvia Lorentsson, naprapat på Ullevikliniken, är legitimerad naprapat sedan 2003 och är medlem i svenska naprapatförbundet sedan dess.

Hur sker en behandling?

En behandling sker manuellt, med händerna, men också genom rådgivning och träning. En naprapat-behandling är till för att minska smärtan och självklart för att få dina muskler att fungera så bra som möjligt. Behandlingarna varierar beroende på vilken typ av besvär du har. Den vanligaste ordningen är att naprapaten börjar med att behandla med manuella tekniker, det vill säga med händerna. Sedan kan du även få råd om fysisk aktivitet och rörelse, genom ett träningsprogram som naprapaten tar fram.

Att ta hand om sig själv är lika viktigt som att ta hand om andra och annat. Känn efter, lyssna på din kropp och ge den en behandling!