Vad är reVoice röstmassage?

nov 27, 2023 | Okategoriserade

Den röstmassage som erbjuds hos oss på Ullevikliniken kallas även för Revoice Manuell Röstterapi. Det är en specialiserad behandlingsmetod som har utvecklats i Stockholm och Finland under fyra decennier i samarbete med naprapater, läkare, röstpedagoger och logopeder.

Behandlingen utgår från den klassiska svenska massageterapin och en holistisk syn på människokroppen. Särskilt fokus ligger på de direkt andnings- och röstpåverkande musklerna som framför allt finns i nacke, hals, käke, bröstkorg, buk och ansikte (inklusive tungan). Men eftersom kroppen är en helhet och grunden i behandlingen är djupverkande klassisk massageterapi behandlas vid behov även andra spända muskler, oavsett deras plats på kroppen.

Någon som sjunger i en kör står exempelvis ofta i upprätt position långa perioder, den som har en roll i en musikal kanske belastar många stora muskelgrupper för sin dans och den som läser in ljudbok sitter still med böjd nacke och hög koncentration stor del av arbetsdagen.

Syftet med reVoice röstmassage är att skapa så optimala förutsättningar som möjligt för din röstanvändning. Användningsområdet skulle kunna jämföras med idrottsmassage där det sedan länge är en självklarhet för en elitidrottare på toppnivå att ha ett helt team kring sig, som förbereder och efterbehandlar prioriterade delar av kroppen i samband med varje topprestation. Manuell Röstterapi är samma typ av anpassad behandling som är exklusivt utvecklat för att vårda och stödja dom primära verktyg som är förutsättningar för en röstanvändning på absolut högsta nivå.

En stor fördel med att boka din reVoice röstmassage på Ullevikliniken är att här arbetar också tre stycken osteopater. Osteopati kan vara ett mycket bra komplement till den här behandlingen om du ytterligare vill optimera de biomekaniska förutsättningarna för en god röstanvändning. Du kommer då få ytterligare behandling av käkled, ryggrad nacke, kranium och thyroidcricoidlederna som har en direkt anatomisk koppling till stämbandsmusklerna.

Så oavsett om du är sångare, skådespelare, lärare, föreläsare, politiker, musiker eller programledare, kan denna typ av behandling på Ullevikliniken vara den typ av underhåll din röst behöver för att vara redo när den verkligen behövs.

/Björn Ek Wahlqvist – Massageterapeut